What is this? From this page you can use the Social Web links to save Dromen Over Bedriegen to a social bookmarking site, or the E-mail form to send a link via e-mail.

Social Web

E-mail

E-mail It
January 13, 2007

Dromen Over Bedriegen

Posted in: Dromen

Droominterpretatie – Dromen over bedriegen

Dromen over bedriegen, of het nu gaat over bedrogen worden of over zelf bedriegen, behoren tot de meest voorkomende en vervelende dromen die er zijn. Vele mensen beschouwen dergelijke dromen als voorspellingen en beschuldigen hun echtgenoot/echtgenote, vriend of vriendin van bedriegen in de realiteit. Hoewel zulke dromen soms waardevol zijn, hebben ze meestal geen bijzondere betekenis.

Wanneer een droom over een bedriegende partner, vriend of vriendin de waarheid blijkt te zijn, betekent dat niet noodzakelijk dat je paranormaal begaafd bent. Waarschijnlijk betekent het eerder dat je onderbewustzijn subtiele signalen heeft opgemerkt die je bewustzijn over het hoofd heeft gezien of niet heeft willen zien. Dingen zoals bijvoorbeeld een plotse verandering van garderobe, een nieuw parfum of een plotse interesse in fitness kunnen dikwijls wijzen op een bedriegende echtgenoot/echtgenote. Het is mogelijk dat je onderbewustzijn deze signalen overdag heeft opgemerkt en je dan in de droomstaat een boodschap stuurt.

In de meeste gevallen echter, gaat een droom over een bedriegende vriend, vriendin of partner helemaal niet over de wederhelft. De droom wordt eerder veroorzaakt door gevoelens van onzekerheid, bezorgdheid of schuld bij de dromer. Dromen over het betrappen van je vriend, vriendin of echtgenoot/echtgenote met een andere partner kunnen een aanwijzing zijn voor een diepgewortelde angst die bij jou leeft. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over je uiterlijk, dat je twijfelt of je wel aantrekkelijk bent of er kan ook een algemeen gevoel van bezorgdheid over de toekomst zijn.

Dromen over het bedriegen van je eega of een andere belangrijke persoon in je leven kunnen eveneens voortkomen uit schuldgevoelens over andere kwesties. In sommige gevallen houden dergelijke schuldgevoelens zelfs geen verband met je relatie. De schuldgevoelens zouden een resultaat kunnen zijn van allerlei andere zaken gaande van slordigheid op je werk en spieken bij een toets tot oneerlijk omgaan met je familieleden. Zo is het bedriegen enkel een symbool voor reeds aanwezige schuldgevoelens en geen voorspelling dat het slecht zal aflopen met de relatie met je man, vrouw, vriend of vriendin.

Dromen over een partner die je bedriegt zijn meestal dromen die hun oorsprong vinden in angst. Dergelijke dromen staan daarom niet noodzakelijk voor de angst bedrogen te worden, hoewel die angsten duidelijk uit de droom naar voor kunnen komen. De angst kan integendeel eender welke angst zijn, gaande van de angst om te falen voor een project op het werk tot de angst voor het zakken voor een toets op school.

De angst die zijn uitdrukking krijgt in een droom over bedriegen kan de manifestatie zijn van een diepgewortelde kinderlijke angst om verlaten te worden. Kinderen van gescheiden ouders of kinderen wiens ouders gestorven zijn, geven dikwijls uiting aan hun angst om verlaten te worden via nachtmerries die de vorm kunnen aannemen van dromen waarin ze verlaten worden door een partner of eega.

Ook wanneer de kwesties die hun uiting vinden in dromen over bedriegen en bedrogen worden hun oorsprong niet vinden in de relatie, is het altijd goed de kwesties die de droom veroorzaken aan te pakken. De reden daarvoor is dat gevoelens zoals vertrouwen en angst, die geassocieerd worden met zulke dromen, belangrijke zaken zijn om mee aan de slag te gaan. Problemen met vertrouwen en met de angst om verlaten te worden, kunnen erg beschadigend zijn, zelfs voor de sterkste relatie.

Dus of je in je droom nu de bedrieger bent of degene die bedrogen wordt, het is belangrijk de situaties die je in je dromen tegenkomt te onderzoeken. De situaties, plaatsen en mensen die je in de droomstaat tegenkomt, representeren vaak reële mensen, plaatsen en voorwerpen. Het leren zien van die verbanden kan je de mogelijkheid geven de situaties die leiden tot gevoelens van onzekerheid en bezorgdheid, te corrigeren.


Return to: Dromen Over Bedriegen