Main menu:

Site searchCategorie

Dromen Over Huizen

Droominterpretatie – Dromen over huizen

Dromen over huizen komen vaak voor. Het interpreteren van dromen, zowel over bekende als over onbekende huizen, is een plezierige opdracht en in de dromen zijn zelfs aanwijzingen te vinden over de persoonlijkheid van de dromer. Aanwijzingen zoals of het huis vertrouwd of vreemd is, aangenaam of beangstigend, in goede staat of bouwvallig, geven interessante inzichten in het bewustzijn van de dromer. 

Daarbij komt nog dat elke kamer van het huis een specifiek symbool op zich is. Het dromen over een bepaalde kamer geeft aanwijzingen over je geestestoestand, over je angsten en je zorgen. Laten we kamer per kamer jouw “droomhuis” onderzoeken.

De zolder
De zolder is het symbool van je hogere zelf of van je spirituele ontwikkeling. Dromen waarin een zolder voorkomt, of het klimmen naar een zolder, vertegenwoordigen dikwijls het streven naar spirituele verlichting of naar een hoger doel.

De badkamer
Dromen over een badkamer kan betekenen dat er iets niet klopt in je leven en dat er behoefte is aan een schoonmaak of een zuivering. Het kan ook betekenen dat er iets in je leven is dat niet werkt en waar je iets mee moet doen.

De keuken
De keuken is een symbool voor de behoefte aan voedsel, hetzij in de vorm van eten of van voedsel voor de ziel door spirituele bezigheden. Wat er zich in je droomkeuken bevindt, kan ook onthullend zijn. Als er in de keuken alles aanwezig is voor het bereiden van een fijnproeversmaaltijd, kan dat betekenen dat je alles hebt wat nodig is in jouw leven. Wanneer integendeel de keukenkasten leeg zijn, kan dat betekenen dat je op zoek moet gaan naar voedsel voor lichaam en ziel. 

De eetkamer
Dromen over de eetkamer zijn vergelijkbaar met dromen over de keuken, maar de eetkamer symboliseert een meer onmiddellijke behoefte aan fysiek of spiritueel voedsel.

De woonkamer
De woonkamer is een symbool voor de normale dagelijkse interacties met de mensen in je leven. Dromen gaan dikwijls over ontmoetingen met vele andere mensen in de belangrijkste kamer of de woonkamer van het huis.

De slaapkamer
Dromen over de slaapkamer kunnen verschillende dingen betekenen. Ze kunnen te maken hebben met ontspanning of met onderdrukte seksualiteit.

De bovenverdieping
De bovenverdieping van je “droomhuis” is vaak een symbool van het spirituele ontwaken van je hogere zelf. Dromen over naar boven gaan kunnen wijzen op een verlangen naar meer spiritualiteit of religieuze voldoening.

De kelder
De kelder van het huis symboliseert je onderbewustzijn en verborgen verlangens.  Het dromen over de kelder, vooral wanneer het vervelende dromen zijn, is vaak een poging om af te rekenen met negatieve aspecten van je leven of je persoonlijkheid.

Het gelijkvloers
Het gelijkvloers wordt vaak gezien als een symbool voor de actuele gebeurtenissen en dagelijkse bezigheden in je leven, of van de wereldse, alledaagse aspecten van je bestaan.

Oude, bekende huizen
Een oud, bekend huis of een huis uit de kindertijd opnieuw bezoeken, betekent dikwijls dat er een verlangen bestaat terug te keren naar een tijd dat alles eenvoudiger leek. Dromen over huizen uit de kindertijd kunnen ook voorkomen wanneer oude kwesties uit je kindertijd weer opduiken in je leven. Gebeurtenissen zoals schoolreünies of een onverwachte ontmoeting met iemand uit je kindertijd, kunnen dromen over de kindertijd of over huizen uit de kindertijd uitlokken.

De gang
Een gang in een droom kan een symbool zijn voor de behoefte aan een reis naar een onbekende plek in je leven, of voor de behoefte aan het onderzoeken van onbekend terrein.

De veranda
De veranda wordt vaak gezien als een symbool voor besluiteloosheid over iets in je leven. De veranda kan ook een symbool zijn voor teruggetrokkenheid, voor niet geëngageerd zijn en voor het niet kunnen nemen van beslissingen.Technorati Tags: No Tags