Main menu:

Site searchCategorie

Dromen Over Mensen

Mensen vragen zich dikwijls af of de mensen die ze tegenkomen in hun dromen echte, reële mensen zijn of enkel manifestaties van hun eigen persoonlijkheid en emoties. De meeste moderne droominterpretaties stellen dat de mensen in dromen geen echte mensen zijn, maar eerder symbolen die staan voor delen van je eigen persoonlijkheid.

Zo zal een droom over een sprankelend, weelderig blondje niet gaan over die persoon, maar eerder wijzen op een kant van je persoonlijkheid die je tot nu niet hebt onderdrukt.

Evenzo zijn ontmoetingen met negatieve personen in je dromen vaak manifestaties van delen van je persoonlijkheid waarvoor je beschaamd bent of die je wil onderdrukken. Dromen over een persoon die je niet graag ziet, kan betekenen dat je je manier van denken moet veranderen en dat je meer openheid en acceptatie zou kunnen tonen naar anderen toe.

Wanneer je de mensen die voorkomen in je dromen gaat bestuderen, is het een goed idee om de persoonlijkheid van die mensen te bekijken en om te trachten te begrijpen wat ze je proberen te vertellen. Het onderzoeken van delen van je persoonlijkheid waar je niet trots op bent, kan een positief resultaat zijn van droominterpretatie.

Wanneer je dromen over andere mensen interpreteert, is het belangrijk voor ogen te houden dat dromen in de meeste gevallen over jezelf gaan en niet over anderen. De mensen die je ontmoet en waarmee je omgaat in je dromen zullen eerder fysieke symbolen zijn van je eigen gedachten en verlangens dan dat ze effectief voorstellingen zijn van actuele mensen.
Zo kan het interpreteren van dromen over andere mensen een ideale manier zijn om problemen rond personaliteit en identiteit te verwerken. Vele psychologen en therapeuten gebruiken deze benadering voor het verklaren van dromen.

Natuurlijk gebeurt het dat de mensen waarover je droomt effectief reële mensen voorstellen. Soms zijn die mensen verwanten of vrienden die reeds overleden zijn, soms zijn het beroemde mensen of filmsterren die je nog nooit ontmoet hebt.

Dromen waarin je filmsterren of andere beroemde mensen ontmoet, wijzen vaak op een verlangen naar iets dat je wil maar niet kan bereiken. Soms stelt de droom gewoon het bewuste verlangen voor die persoon te ontmoeten in je droom, maar meestal is de filmster een symbool voor iets waarnaar je streeft maar niet kan verwezenlijken. Een dergelijke droom is vaak een manier om je ertoe aan te zetten meer moeite te doen om je doelen te bereiken.

In vele oude culturen werden dromen over overleden verwanten erg belangrijk gevonden en zag men de droomstaat als de tijd waarin de ziel het lichaam verlaat om rond te dwalen in de spirituele wereld. Zelfs vandaag nog nemen vele mensen dromen over overleden verwanten of vrienden erg serieus en ontdekken ze in die dromen vele lagen van betekenis.

Dit soort van spirituele dromen kan heel waardevol zijn voor de dromer en hij kan er troost uit putten op moeilijke momenten. Of ze nu gaan over het overgaan van zielen naar een andere wereld of gewoon aangeven dat er een verlangen bestaat naar de aanwezigheid van de overleden persoon in het leven van de dromer, dergelijke dromen behoren tot de beste en meest vervullende dromen die er zijn.Technorati Tags: No Tags